BalkonserPRO -palvelu

BalkonserPRO- palvelu tiivistettynä

– Parvekelasien tarkastus
– Kaiteen tarkastus
– Parvekelasien mekanismien voitelu
– Huoltokirja, joka sisältää parvekekohtaisen raportin

 

Olemme Balkonserilla kehittäneet taloyhtiöille täysin kattavan palvelupaketin helpottaaksemme taloyhtiöiden parvekelasituksissa ilmeneviä ongelmakohtia. Tunnemme taloyhtiökuviot jo pitkään palveluhistoriamme ajalta, ja olemme käyttäneet palvelupaketin luomiseen sekä omasta työstämme, että isännöitsijöiltä ja taloyhtiöiden hallitusten jäseniltä saamiamme kokemuksia ja kertomuksia. Palvelupakettimme sisältää taloyhtiön parvekelasitusten kuntokartoituksen huoneistokohtaisesti, kuntoarvion korjausehdotuksineen, sekä työn toteuduttua huoltokirjan ja huoneistokohtaiset raportit parvekelasituksista.

Kuntokartoitus

Kuntokartoitus on taloyhtiöille suunnattu toimenpide, jossa kartoitetaan parvekelasitusten toimivuutta ja turvallisuutta. Parvekelasitukset ovat yleensä taloyhtiöiden vastuulla, jolloin vastuu myös mahdollisista lasien aiheuttamista ongelmista on taloyhtiöillä. Parvekelasituksissa on paljon kuluvia osia, joiden käyttöikään vaikuttavat mm. ilmasto, ilmansaasteet ja käytön määrä. Kuntokartoituksen avulla voidaan ehkäistä isoja ongelmia käyttöturvallisuudessa. Asiakkaillamme on useita kokemuksia tilanteista, joissa parvekelasi on jumittunut paikoilleen, avattaessa pudonnut kiskoiltaan, tai pudonnut ja hajonnut voimakkaan myrskytuulen vaikutuksesta. Näissä tapauksissa yleensä myötävaikuttajana ovat olleet heikentyneet kiinnitykset, kuluneet osat tai vääntyneet ja löystyneet kiskot. Erityisesti suuria piilo-ongelmia aiheuttavat kiskojen kiinnitykset. Kuntokartoitus suositellaankin tehtäväksi viiden vuoden välein, jotta tällaiset ongelmat havaittaisiin ajoissa. Kuntokartoituksen suorittaa huollon ammattilainen, joka on koulutettu erityisesti huomioimaan riskitekijät. Kuntokartoituksen yhteydessä kiskot voidellaan, jolloin liikkuvuus paranee eikä lasien tökkiminen aiheuta niin paljon lisäriskejä huollon suorittamiseen saakka. Kuntokartoituksen jälkeen tehdään kirjallinen kuntoarvio.

Kuntoarvio

Kuntokartoituksen perusteella parvekelasituksesta annetaan kirjallinen kuntoarvio, johon on kirjattu selkeästi suositeltavat toimenpiteet. Kuntoarviosta ilmenee kaikkien kuluvien osien kunto, ylä- ja alakiskon kunto ja parvekelasituksen käyttöturvallisuusarvio. Lisäksi tehdään arviot kiinnitysten pitävyydestä, tiivisteiden kunnosta ja tarkastetaan kaiteen kunto, sillä se on lasituksen perusta. Halutessanne huoltomies voi sopia kanssanne aikataulun työn suorittamisesta jo heti kuntokartoituksen jälkeen. Tarvittaessa kiinnitämme kohteeseen useamman huoltomiehen, jolloin isommatkin kohteet saadaan suoritettua valmiiksi nopealla aikataululla. Palvelupakettimme johtaessa huoltotoimenpiteisiin, hyvitämme sen hinnasta puolet huollon hinnassa.

Huoltoesimerkki

Esimerkkinä voitaisiin käyttää yleisimpiä huollontarpeita. Esimerkiksi paikoilleen jumiutunut parvekelasi saadaan yleensä toimimaan vaihtamalla yläprofiilin pyörät. Usein ne ovat iän ja käytön myötä kuluneet tasaisiksi yhdeltä sivulta, ja siten tekevät lasin liikuttamisesta vaivalloisempaa. Lisäksi kiskojen kiinnitykset voivat toisinaan olla hieman irrallaan, jolloin kiinnitykset täytyy uusia. Samalla varmistetaan kiskojen suoruus, säädetään ja voidellaan ylä- ja alakiskot. Lähes jokaisessa parvekelasituksessa tiivisteet ovat jo kuluneet ja kovettuneet. Sen tunnistaa kovasta, helposti halkeilevasta muovista ja kellertävästä väristä. Hapertuneiden tiivisteiden vuoksi parvekelasitus ei enää tehokkaasti suojaa parveketta sääolosuhteilta, vaan esimerkiksi vesi pääsee valumaan parvekkeelle tiivisteiden läpi.

Huoltokirja ja raportti

Huolto pyritään suorittamaan mahdollisimman pienellä vaivalla talon asukkaille. Jaamme asukkaille ilmoituksen huollon aloituspäivämäärästä. Asukkaan paikallaolo ei ole välttämätöntä. Suoritamme tarvittavan huollon ja siivoamme jälkemme. Korjauksista tehdään taloyhtiölle huoltokirja ja kirjallinen huoneistokohtainen raportti.

Yleisiä palautteita taloyhtiöille suunnatusta palvelustamme

Kuntokartoitus, -arvio ja huoltotoimenpiteet ovat olleet tarpeellisia asiakkaidemme kokemusten mukaan. Usein lasit ovat olleet huoltamatta alkuperäisestä asennuksesta saakka. Liikuttaminen on usein ollut vaivalloista kiskoihin kertyneen lian ja osien kulumisen vuoksi. On ilmennyt yksittäisen lasin jumiutumista, kiskojen osittaisia irtoamisia ja tiivisteiden murenemista. Muutamia kertoja meidät on hälytetty paikalle pikaiseen apuun, kun lasi on pudonnut paikaltaan avaajan syliin. Tuollaisissa tapauksissa riski suuremmille vahingoille on jo todellinen. Parvekkeet sijaitsevat usein piha-alueen lähettyvillä, jolloin lasin ulospäin pudotessa vaara lähistöllä oleville on välitön.

Huonokuntoisia parvekelasituksia käytettäessä ei aina huolellisuuskaan auta. Suurin osa kuluvista osista on valmistettu sinällään kestävistä materiaaleista, mutta ajan saatossa ne hapertuvat ja muuttuvat riskitekijöiksi.

Parvekelasitusten kuntoarvioita ja niiden mukaisia huoltoja ollaan pidetty realistisena ja käyttöikää pidentävänä keinona. Turvallisuus ja yleinen käyttömukavuus ovat parantuneet huomattavasti.

Lähetä tarjouspyyntö

Voit tilata taloyhtiöllesi palvelupaketin tai yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Soitamme teille saatuamme yhteydenottopyynnön, ja teemme puhelimitse alkukartoituksen palvelun tarpeesta sekä annamme hinta-arvion. Tämä ei sido teitä mihinkään, vaan esittelemme mielellämme palvelupakettiamme laajemminkin.

Hei! Sivustomme käyttää evästeitä. Lisätiedot: klikkaa tästä.

KIITOS TIEDOSTA

Jätä soittopyyntö!